CTP Office Drn

 

 

HRAVÉ OSMÉ PODLAŽÍ

 

Drn je polyfunkční budova na rohu Národní a Mikulandské ulice na Novém Městě v Praze, navržená architektem Stanislavem Fialou. V osmém podlaží se nacházejí kanceláře společnosti CTP, které prošly výraznou úpravou podle návrhu Studia acht a Vos Interieur.

 

Návrh nových interiérů kancelářských prostor šitý přímo na míru společnosti vznikl ve spolupráci nizozemského interiérového designéra Barta Vose a Studia acht pod vedením architekta Václava Hlaváčka. Kromě zadání klienta, kterým bylo rozšířit počet míst pro zaměstnance, se úpravy inspirovaly organickým, nepravidelným tvarem budovy, na které plynule navazovaly. Korespondují také s hlavními rysy původního interiéru, kterými jsou všudypřítomný pohledový beton, prosklená fasáda vytvářející čistý prostor propojený nezapomenutelným výhledem na centrum Prahy a umístění technického zázemí uprostřed celého prostoru.

 

Nová podoba podlaží spočívá ve čtyřech hlavních proměnách: zaoblení centrálního prostoru, úpravě dispozic, sjednocení technického zázemí inspirovaného svým tvarem vejce a kompletním řešením interiérového designu, od výběru nábytku po barevné ladění různorodých příček.

 

BAREVNÉ PŘÍČKY A ÚPRAVA DISPOZIC

 

V původním provedení sestávalo celé podlaží převážně z open space, dále se zde nacházely tři zasedací místnosti a velký konferenční sál. Nová interiérová vestavba je na přání klienta řešená jako šest uzavřených kanceláří, pět zasedacích místností a menší open space.

 

Jedním z nejvýraznějších architektonických zásahů je otevření vstupního prostoru a přesunutí recepce do haly, která plynule navazuje na open space. Atypicky řešená recepční kóje ve žluté barvě zapadá do převážně betonového interiéru a zároveň návštěvníky vtahuje do prostoru, který postupně nabízí víc a víc barev.

 

Ty se objevují na panelech v červeném, zeleném, oranžovém nebo žlutém provedení v nově vzniklých kancelářích a zasedacích místnostech okolo fasády, do kterých se nově vejde celkem osmdesát osob. Dřevěné, prosklené či akustické vertikální panely navržené na míru vytvářejí dohromady příčky a některé z nich slouží také jako úložné prostory. Mezi další výrazně barevné prvky patří hlavní kuchyňka provedená celá v červené barvě a mobiliář pečlivě vybraný nizozemskými designéry.

 

TECHNICKÉ PROSTORY SCHOVANÉ VE „VAJÍČKU”

 

Monochromatická žloutkově žlutá je kromě příček v kancelářích použitá také v telefonních kupé a v dalších interiérech v technickém zázemí, takzvaném vajíčku. Jeho zaoblený vejcovitý tvar inspiroval architekty k volbě barev – zvenku je použitá skořápkově bílá a zevnitř již zmíněná žlutá. Kromě dvou malých telefonních místností jsou ve „vajíčku” umístěny také serverovna, původní toalety, dvě menší zasedací místnosti, nika pro kopírky a prostor pro malou kuchyňku.

 

Studio acht rozpracovalo koncepční řešení interiérového designéra a architekta Barta Vose, se kterým spolupracovalo na návrhu, dále řešilo technickou část projektu a provádělo kompletní autorský dozor po celé trvání úprav.

 

 

LOKALITA

Drn, Národní, Praha 1

KLIENT

Společnost CTP

REALIZACE

2021

Category

Administrativa, Komerční Prostory